Slangen yoga

Bij deze leeftijd staat vaak alles op z’n kop! Ze zijn op zoek -net zoals slangen- om te ontdekken. Het doel is -naast plezier uiteraard- om te leren dat het fijn en veilig is om jezelf te zijn.

Tijdens de yoga-sessies beleven de kinderen een echt yoga-avontuur. Ze laten alle drukte van zich wegstromen. Ze leren stevig te staan als een boom, snel te bewegen als een panter en dan weer langzaam als een schildpad. Ze gaan op reis naar de maan en de sterren. Iedere les wordt ingekleed in een ander thema. Dit kan een seizoen zijn maar ook Afrika, de boerderij, het oerwoud, de indianen, het weer, de zee, een verhaal, en vele andere thema’s. Een thema loopt als een rode draad door de opwarming, yogahoudingen en andere lesonderdelen.

Yogahoudingen maar ook ademhalings- en concentratiespelletjes, masseren, tekenen, visualisaties en meditaties zijn allemaal onderdelen die in een les aan bod (kunnen) komen.

Kinderyoga geeft kinderen kracht en balans. Het is waardevol voor het verbeteren van de lichaamshouding, het zelfvertrouwen, de concentratie en het zelfbewustzijn.
Bij kinderyoga gaat het om het plezier en niet om de techniek of de prestatie. Belangrijk is dat kinderen zich goed voelen en zichzelf kunnen zijn in hun omgang met anderen.

Spelenderwijs leren kinderen door middel van yoga de verbinding tussen lichaam en geest. Ze ontdekken een “stille ruimte” binnenin.

No matter how many times a snake sheds its skin, it will always be a snake that want to discover and reaches for more.