Massages

AromaTouch

Wat is de AromaTouch™ Techniek? De AromaTouch™ techniek werkt met essentiële oliën en een vriendelijke aanraking langs de meridiaan energiebanen en viscerale contactpunten van de rug tot de voeten. Doel is zowel het sympathische als parasympatische zenuwstelsel helpen in evenwicht te brengen en daarmee het zelfhelende vermogen te versterken. AromaTouch™ is een zachte, ritmische aanraking die, door middel van essentiële oliën die diep het weefsel binnen dringen, ondersteuning geeft daar waar nodig is.
Een AromaTouch™ techniek behandeling duurt circa 45 minuten.

* Eenvoudige en intuïtieve aanrakingstechniek
* Vriendelijke en helend met therapeutische essentiële olie
* Ondersteunt het welzijn en een gezond functionerend autonoom zenuwstelsel
* Werkt met energiebanen en viscerale contactpunten
* Combineert Oosterse en Westerse geneeswijzen
* Zorgt voor ontspanning
* Helpt o.a. bij stress, depressieve klachten, pijn klachten en chronische pijn

 

Heppie massage

Deze massage werd door Helen Lodder van Massageconcept International oorspronkelijk speciaal ontworpen voor kinderen met autisme, maar blijkt voor alle kinderen heel heilzaam te zijn. Zo is ze ook heel bruikbaar voor kinderen met een verstoring in de prikkelverwerking zoals kinderen met AD(H)D, het syndroom van Down of hoogsensitieve kinderen. Ook andere kinderen kunnen veel baat hebben bij deze massage, vooral in periodes van verhoogde stress, bij spanningen, nervositeit, angsten, slaapproblemen, snel boos worden of zich niet goed in zijn vel voelen.

Heppiemassage is dus een ontspanningsmassage op maat van kinderen. Er wordt niet op spieren of medische klachten gewerkt.
Ook volwassenen kunnen baat hebben bij deze massage. Vooral volwassenen waarvoor aanraking niet evident is, die liever een korte massage willen of die behoefte hebben aan voorspelbaarheid en aarding zijn gebaat bij deze massage.

De massage wordt stap voor stap opgebouwd tot een massage op maat van de ontvanger. Naast verschillende massagevormen wordt ook gebruik gemaakt van aromatherapie.

Effecten voor het kind

* kalmerend en angstverminderend
* verbeterd slaappatroon
* verminderd pijn
* lekker in je vel
* verbeterd contact
* verhoogd immuunsysteem
* verbeterd concentratie
* massage verminderd het niet taakgerichte gedrag
* ….

 

Ayurvedische massage

Een Ayurvedische massage zal richt zich op het ontgiften van het lichaam en ervoor zorgen dat je je rustiger en evenwichtiger voelt. Tijdens de massage worden ook jouw levensstijl, stemming en eventuele probleemgebieden besproken. Zo kan de massage volledig naar jouw behoeftes worden aangepast. Gedurende een Ayurvedische massage worden je lichaam en geest zowel fysiek, emotioneel als spiritueel aangepakt. Volgens de Ayurveda treden er ziekten op wanneer je ‘dosha’s’, ofwel de energetische levenskrachten kapha, pitta of vata, niet goed in balans zijn. Aan het begin van een Ayurvedische massage wordt je constitutie bepaald. Een constitutie is opgebouwd uit dosha’s en voor iedere type dosha geldt er steeds een ander advies op het gebied van levensstijl, voeding of ontspanning. Zo krijg je bij een Ayurvedische massage een massage die past bij jouw dosha-type, gezondheidstoestand en levensstijl. Het gebruik van een ruime hoeveel kruidenolie is kenmerkend voor een Ayurvedische massage. De kruiden hebben een geneeskrachtige en medicinale werking en de olie bevat vaak extracten van kokos of sesam of ghee, ofwel geklaarde boter. De kruidenolie is puur en plantaardig en bevat daarom boordevol actieve bestanddelen waar je huid en spieren direct van opknappen.

Schrijf je snel in!

Bedankt voor jouw bericht!
Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.